Jeg tog en sukkerfri måned…altså slik, is og kage-fri måned, hvilket holdt hårdt. Vanen med at køre noget mørkt chokolade ned efter frokost var rimelige fast, hvilket hullet der skulle udfyldes igen ved 15-16 tiden også var. Den treat jeg ’fortjente’ når ungerne var lagt i seng om aftenen bestod også af sukker fordi den betød at nu kunne jeg slappe af og nyde lidt mig-tid. Det er også ok…. Når bare det ikke tager overhånd, hvilket det nogle gange gør for mig.
I virkeligheden er det mærkeligt at jeg associerer det hvide sukker med forkælelse for det er noget nær det værste jeg kan gøre mod min krop. Jeg vil ikke lyder hellig men det er sandt. Det dræner mig for energi, giver mig både oppustet mave og utilpashed og som en ekstra bonus oveni får jeg markant grimmere hud i de perioder hvor jeg spiser slik. Måske er jeg bare ekstra følsom over for det og jeg forstår ’alt-med-måde’ metoden. Jeg slår heller ikke ud af to firkanter mørk chokolade… men som så meget andet så vil mer ha’ mer og der er helt sikkert perioder hvor jeg ikke holder mig til to firkanter mørk chokolade (Marabou’en, de salte fisk og snøflerne er desværre højt elsket af min smagspalette og hoved men ikke af min krop og hud)
Da min sukkerfri måned var ved vejs ende, var jeg så tilfreds. For det havde ikke været nemt…. Men jeg bliver ligesom nulstillet og mit sukkerbehov er væsentligt mindre end de 30 dage tidligere og jeg kan se en kæmpe stor forskel på min hud. Jeg bliver aldrig én af dem der ikke rører ’det gift’ men det er sgudda mærkeligt at køre noget ned der så tydeligvis ikke er foreneligt med mit system.
Hvad er det egentlig der sker?
“Når vi spiser sukker – ALT slags sukker også frugtsukker- så nedbryder vores krop kulhydraterne til glukose som øger vores insulin niveau. Insulin niveauet gør at vores krop får en inflammations tilstand” Den tilstand vil producere enzymer der bryder vores kollagen OG elastisitet i huden ned. Det resulterer i rynker og hud uden fasthed. Ud over det, kan det også forværre akne og roscacea som jo er hudsygdomme.