Jeg er vild med at få plejet mine fødder hos en statsautoriseret fodterapeut. Har du aldrig prøvet det, burde du unde dig selv sådan en oplevelse. Det er vidunderligt! Man føler sig ubeskriveligt lettere, og selvom du sagtens kan gå gennem livet uden at prøve det, så lover jeg dig, at du aldrig vil fortryde det. Jeg får det selvfølgelig ikke gjort så ofte som jeg burde, men lidt har jo også ret.
For nogen tid siden fik jeg ordnet mine fødder hos Camilla Lauersen, der arbejder på Kurbadet Ilse Jacobsen i Hornbæk. Camilla er en erfaren fodterapeut, og ud over at give mig de fineste fusser i mands minde, gav hun mig nogle gode råd med på vejen. Har du dine fødder kære, så læs med her (tænk over det…du ville savne dem hvis de var væk):
Hvad er sunde fødder?
…sunde fødder er velplejede fødder. Hvis man tænker over, hvad man byder sine fødder igennem livet, er det klart, at de ligesom resten af kroppen kræver nogen opmærksomhed for at forblive velfungerende uden gener og smerter.
Hvad kan man gøre selv?
…smør fødderne ind i en fed creme…fødder og hænder har brug for mere fedtstof end resten af kroppen, derfor er en bodylotion ikke fed nok. Et lille tip er at smøre cremen på fugtige fødder, da vandet trækker cremen med ind i huden. Dette bør faktisk gøres dagligt – både sommer og vinter!
Hvad er vigtigt at huske?
….man bør være ekstra grundig med at tørre mellem tæerne, da der skal holdes tørt. Fugt mellem tæerne kan giver gener såsom svamp.
Hvordan er det egentlig rigtigst at klippe neglene?
….Neglene skal klippes lige over og aldrig ned i siderne, da dette kan efterlade neglespidser, hvilket kan resultere i smerter og infektioner. Man kan også med fordel file neglene i længden i stedet for at klippe dem, hvis man er usikker på, hvordan man gør dette korrekt…
Hvordan er det lige med neglelak?
Hvis man vælger at bruge neglelak, skal man være klar over, at lak (dette gælder også underlak) trænger ned i neglen og ødelægger neglens naturlige forsvar mod svamp samt bakterieangreb. Det er ikke ualmindeligt, at folk får neglesvamp af lak, og derfor bør man ikke lade lakken sidde i længere tid. Derudover er det vigtigt helt at undgå det i lange perioder – f.eks. om vinteren. Desuden misfarver lakken neglene, så disse bliver gullige og grimme at se på, og dermed er man inde i en ond cirkel. Brug gerne negleolie eller almindelig olie, f.eks. er mandelolie god at smøre på neglebåndene og selve neglen.
Hvordan får vi bugt med hård hud på fødderne?
…du bør ikke selv høvle, slibe eller file på den hårde hud, da det provokerer kroppen til at danne mere hård hud. Dette er hudens helt naturlige reaktion, og en fodterapeut ved præcis, hvor meget hård hud der kan fjernes, uden denne reaktion opstår. Du kan dog med fordel bruge en pimpsten eller en køkkensvamp i badet ca. 1 gang om ugen og påføre creme derefter. Et andet tip er at bruge en skrub på fødderne ca. 1 gang om ugen, da dette fjerner de døde hudceller. Sådan sikrer du desuden en pænere og mere ensfarvet solbruning om sommeren.
Hvorfor skal vi gå til en statsautoriseret fodterapeut og ikke bare få en pedicure?
Når du opsøger en statsautoriseret fodterapeut, vil dine fødder blive grundigt gennemgået, og du vil få diverse gode råd og tips til afhjælpning af gener og eventuelle problemer. Fodterapeuter er desuden specielt uddannet til at behandle diabetes-fødder (der bl.a. har svært ved at hele) og til at fremstille indlæg, der afhjælper gener såsom nedsunket forfod. Alle bør unde sig selv et besøg hos en fodterapeut, da det er en helt fantastisk følelse, når ens fødder er velplejede og smukke.